Dessa kotlettstrimlor glaserade i en gudomligt smakrik marinad har allt dina sinnen drömmer om: syrlig lime, sojasås med sälta och skarp ingefära som tillsammans med en nypa socker tar fram det bästa i det möra köttet. I sällskap av aromatiskt vitlöksris och knapriga jordnötter är det omöjligt att misslyckas, och vi lovar att både liten som stor kommer be om mer!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Jasminris
50 ml
Sojasås
(InnehållerGluten, Soja)1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Ingefära
1 st
Ekologisk lime
2 st
Morot
1 st
Salladslök
20 g
Jordnötter
(InnehållerJordnötterKan innehållaSesam, Nötter)300 g
Fläskkotlett hel
1 portionspåse
Koriander
150 g
Förskuren spetskål
40 g
Sweet chilisås
½ tsk
Socker (steg 2)
3 dl
Vatten (steg 1)
efter behov
Smör (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 1)
Pressa vitlök. Smält en klick smör* med en skvätt olivolja* i en kastrull på medelvärme. Fräs hälften av vitlöken i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* [3 dl | 6 dl] och salt* och koka upp. Sänk till låg värme och låt sjuda under lock i 12 min. Ta av från värmen och låt stå under lock i 10 min, eller tills riset är mjukt och vattnet absorberats.
Riv ingefära fint. Dela lime i klyftor. Blanda ingefära, sojasås, socker* [1/2 tsk | 1 tsk], hälften av sweet chilisåsen, resterande vitlök och en generös skvätt limejuice till en marinad.
Riv oskalad morot. Skiva salladslök tunt. Grovhacka jordnötter.
Skär köttet i ca 2 cm breda strimlor på en separat skärbräda. Hetta upp en skvätt olivolja* på hög värme i en stekpanna. När oljan är varm, bryn köttet i 1 min. Sänk till medelvärme, tillsätt såsen och koka i 3-4 min under konstant omrörning. VIKTIGT: Kotlettstrimlorna är färdiglagade när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Tillsätt spetskål och morot till stekpannan, rör om väl och stek i 1-2 min.
Fördela vitlöksris, köttet och grönsaker mellan era tallrikar. Ringla över resterande sweet chilisås. Toppa med salladslök, korianderblad och jordnötter. Servera med limeklyftor vid sidan av.