HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAsiatisk Inspirerat Fläskkött
topBanner
Asiatisk-inspirerat fläskkött

Asiatisk-inspirerat fläskkött

med vitlöksris och koriander

Dessa kotlettstrimlor glaserade i en gudomligt smakrik marinad har allt dina sinnen drömmer om: syrlig lime, sojasås med sälta och skarp ingefära som tillsammans med en nypa socker tar fram det bästa i det möra köttet. I sällskap av aromatiskt vitlöksris och knapriga jordnötter är det omöjligt att misslyckas, och vi lovar att både liten som stor kommer be om mer!

Taggar:LättlagadBarnvänlig
Allergener:jordnötterglutensojamjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
tio minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

20 g

Jordnötter

(Innehållerjordnötter)

50 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

300 g

Morot

40 g

Salladslök

150 g

Fläskkotlett hel

1 st

Koriander

1.33 msk

Förskuren spetskål

¼ tsk

Sweet chilisås

4.5 tsk

Jasminris

3 dl

Vitlöksklyfta

Ingefära

Lime

Ingår inte i din leverans

Smör*

(Innehållermjölk)

Salt*

Socker*

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3018.2773 kJ
Energi (kcal)721.3856 kcal
Fett22.8298 g
varav mättat10.1 g
Kolhydrater89.51 g
varav socker24 g
Protein40.4645 g
Salt4.9 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Pressa vitlök. Smält en klick smör* med en skvätt olivolja* i en kastrull på medelvärme. Fräs hälften av vitlöken i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* (se ingredienslistan) och salt* och koka upp. Sänk till låg värme och låt sjuda under lock i 12 min. Ta av från värmen och låt stå under lock i 10 min, eller tills riset är mjukt och vattnet absorberats.

2

Riv ingefära fint. Dela lime i klyftor. Blanda ingefära, sojasås, socker*, hälften av sweet chilisåsen, resterande vitlök och en generös skvätt limejuice till en marinad.

3

Riv oskalad morot. Skiva salladslök tunt. Grovhacka jordnötter.

4

Skär köttet i ca 2 cm breda strimlor. Hetta upp en skvätt olivolja* på hög värme i en stekpanna. När oljan är varm, bryn köttet i

30 s - 1 min. Tillsätt såsen och koka i 3-4 min under konstant omrörning. VIKTIGT: Kotlettstrimlorna är färdiglagade när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

5

Tillsätt spetskål och morotsriv till stekpannan, rör om väl och stek i 3-4 min.

6

Fördela vitlöksris, sticky pork och grönsaker mellan era tallrikar. Ringla över resterande sweet chilisås. Toppa med salladslök, korianderblad och jordnötter. Servera med limeklyftor vid sidan av.