Tacos för oftast tankarna till Mexiko, men kvällens variant bjuder på asiatiska smaker. I kväll lagar vi nämligen underbara tacos med vegofärs stekt med morot, sweet chilisås och sojasås. Vi toppar tacos med kålsallad med gurka och asiatisk majonnäs, syltad rödlök och knapriga jordnötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
5 g
Ginger Ninja
1 st
Lime
20 g
Saltade jordnötter
50 g
Vegansk asiatisk majonnäs
1 st
Gurka
25 ml
Sojasås
180 g
Vegofärs
8 st
Minitortillas
150 g
Förskuren spetskål
½ st
Rödlök
2 st
Morot
40 g
Sweet chilisås
¼ tsk
Salt till inläggning
¼ tsk
Socker till inläggning
¼ tsk
Salt till sallad
½ msk
Olja till stekning
1 msk
Vatten till sås
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Skär lime i klyftor.
Skär rödlök i tunna skivor.
Blanda rödlök, salt, socker och en generös skvätt limesaft i en liten skål. Ställ åt sidan.
Tärna gurka i 1 cm stora bitar.
Blanda gurka, spetskål, asiatisk majonnäs och salt i stor skål. Ställ åt sidan.
Riv morot (oskalad) grovt.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek vegofärs, morot och Ginger Ninja i 4–5 min, eller tills brynt.
Rör i sweet chilisås, sojasås och en nypa salt och vatten. Sjud i 1–2 min, tills genomvarmt.
Under tiden, grovhacka jordnötter.
Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.
Fyll tortillabröd med kålsallad och vegofärs.
Garnera med picklad rödlök och strö över jordnötter.