Pankopanerade vegostrimlor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pankopanerade vegostrimlor

Pankopanerade vegostrimlor

med teriyakisås och asiatisk kålsallad

Dags att bege sig ut på en kulinarisk resa till Asien! Vi lagar fluffigt ingefärs- och vitlöksris som vi toppar med gyllenstekta vegostrimlor i en krispig pankopanering med smak av vår egen kryddblandning Ginger Ninja. Färdig kålmix blir till en härlig sallad med syltad rödlök och vi serverar hela härligheten med teriyakisås och en klick asiatisk majonnäs.

Taggar:
Vegetarisk
Mjölkfri
Snabb
Allergener:
Senap
Ägg
Soja
Gluten
Sesam
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

200 g

Veganska strimlor

(Innehåller Soja)

150 g

Långkornigt vitt ris

1 st

Lime

50 g

Vegansk asiatisk majonnäs

(Innehåller Gluten, Sesam, Soja, Vete)

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Strimlad salladsmix

2 tsk

Ingefära

½ st

Rödlök

37.5 g

Teriyakisås

(Innehåller Gluten, Vete, Soja)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till stekning

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till inläggning

¼ tsk

Socker till inläggning

1 msk

Mjöl till panering

1

Ägg till panering

½ msk

Olja till sallad

1 msk

Vatten till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3593 kJ
Energi (kcal)859 kcal
Fett31.3 g
varav mättat3.6 g
Kolhydrater109.1 g
varav socker11.1 g
Protein30 g
Salt5.7 g

Instruktioner

Koka ris
1

Riv ingefära (oskalad) och vitlök fint.

Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelvärme.Fräs vitlök och ingefära i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten och koka upp.Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 11 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Sylta lök
2

Halvera lime.

Skär rödlök i tunna skivor.

Blanda lök, limesaft, salt och socker i en liten skål och ställ åt sidan.

Panera vegostrimlor
3

Under tiden, lägg vegostrimlor i en skål.

Tillsätt mjöl och vänd runt.

Vispa ägg i en ny skål och vänd ner med vegostrimlor (använd hälften av äggvisp till 2P).

Rör sedan ner panko och Ginger Ninja.

TIPS: Pressa försiktigt fast panko på strimlor.

Stek vegostrimlor
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek vegostrimlor i omgångar i 2–3 min på varje sida, eller tills gyllene.

Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Tillsätt mer olivolja om strimlor fastnar på pannan.

Blanda kålsallad
5

Blanda salladsmix, syltad lök och olivolja i en stor skål.

Blanda teriyakisås och vatten i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp ris, vegostrimlor och kålsallad i skålar.

Toppa vegostrimlor med teriyakisås.

Servera med en klick asiatisk majonnäs.