Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
60 g
Rödvinssås
(Innehåller Sulfiter)
1 st
Rotselleri
(Innehåller Selleri)
430 g
Sous vide-anklår, confiterat
50 g
Aprikoschutney
(Innehåller Senap)
8 g
Kycklingbuljong
500 g
Potatis
75 g
Rädisor
2 st
Vitlöksklyfta
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
60 g
Salladsmix
40 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
300 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
½ tsk
Salt till dressing
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Smör till sås
2 msk
Vatten till sås
½ tsk
Salt till sås
½ tsk
Socker till sås
½ msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Koka upp en kastrull med saltat vatten.
Skala och skär rotselleri i 1/2 cm tunna halvmånar.
Skär potatis (oskalad) i 1/2 cm tunna skivor.
Koka potatis och rotselleri i 8–10 min, eller tills mjuka men ännu inte genomkokta. Häll av vattnet och häll tillbaka dem i kastrullen.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Vispa ihop matlagningsgrädde, vitlök, kycklingbuljong, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Placera anklår på en plåt med bakplåtspapper, med skinnsidan uppåt. Släng resterande sky från förpackningen.
Krydda skinnet med salt och tillaga i ugnen i 30 min.
Skär rädisor i tunna skivor.
Skölj salladsmix.
Tillsätt gräddblandningen till kastrullen med kokt potatis och rotselleri och rör om.
Häll sedan över allt i en ugnsform och sprid ut potatis och rotselleri i ett jämnt lager. Strö över finriven ost.
Grädda i ugnen i 15–20 min, eller tills potatis och rotselleri är genomkokta och ost är gyllene.
Hetta upp smör i en medelstor kastrull på medelvärme.
Tillsätt aprikoschutney, balsamvinäger, vatten, salt, socker och rödvinssås. Sjud i 2–3 min, eller tills genomvarmt och tjocknat.
Blanda salladsmix, rädisor, olivolja och salt i en stor skål precis innan servering.
Låt potatisgratängen svalna något innan servering.
Lägg upp potatisgratäng, sallad och anklår på tallrikar.
Toppa anklår med glaze.