topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Äppelburgare

Äppelburgare

med karamelliserad lök och pommes frites

beef and apple is a classic combination and everyone loves a burger. Take those two ideas, add a bit of HelloFresh magic and what have you got? A beef and apple burger, that's what! Add some slim wedges and a fresh rocket salad and it's a guaranteed crowd pleaser. Our tip is to take the beef out of your fridge around 45 mins before using - bringing it up to room temperature means the burgers cook more evenly.

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

500

Potatis

1

Lök

½

Timjan

1

Äpple

Nötfärs

15

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

50

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

Briochebröd

70

Rucola

50

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

Ingår inte i din leverans

Smör

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)300 kcal
Energi (kJ)1255 kJ
Fett27.38 g
varav mättat7.7 g
Kolhydrater6.7 g
varav socker0.8 g
Protein7.35 g
Salt0.6 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 220°C. Skär potatis i 1 cm tjocka pommes. Placera pommesen jämnt på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja* och krydda med salt* och peppar*. Tillaga i ugnen tills krispiga, ca 30-35 min. TIPS: 1) Skalning av potatisen är valfritt, men ta och ge dem en ordentlig skrubb om du behåller skalet på. 2) Vänd potatisen halvvägs igenom tillagningstiden.

2

Skiva lök tunt. Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på medelvärme. Stek lök och timjanblad från 1-2 stjälkar i 10-15 min, tills löken mjuknat och har karamelliserats. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Tillsätt smör* de sista 5 min av tillagningstiden. 

3

Riv äpple. Blanda nötfärs, äpple och panko [1/2 påse, 2 pers] i en bunke. Krydda med salt* och peppar*. Blanda ordentligt och forma färsen till burgare. Färsen räcker till en burgare per person.

4

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Stek burgarna i 5-6 min per sida. Ta av stekpannan från värme när burgarna är färdigstekta. Toppa burgarna med mozzarella [1/2 påse, 2 pers] och lägg på ett lock på stekpannan. Sätt åt sidan i 4 min så att osten får smälta. Viktigt: Burgarna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa. 

5

Placera hamburgerbröden på ett ugnsgaller och värm på den mellersta hyllan i 2-3 min. Blanda rucola [1/2 påse, 2 pers] i en skål med en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar*.  

6

Dela hamburgerbröden på mitten. Bre majonnäsbrödens skärytan, lägg på rucola, burgare och till sist karamelliserad lök. Servera med pommes frites och resterande sallad vid sidan av.