topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Äppel-pannbiff

Äppel-pannbiff

med kålsallad och kryddig potatis

I kväll bjuder vi på klassiska smaker med spännande twist. Pannbiffarna får underbar smak och blir extra saftiga av rivet äpple i färsen. Potatisen kryddar vi med vår ljuvliga kryddblandning som vi kallar Mamas Favorit. Löken karamelliserar vi med smör, och så hinner vi också göra en krispig kålsallad med morot och vitlöksyoghurt.

Taggar:
Lågkalori
Allergener:
Ägg
Mjölk
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Nötfärs

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

150 g

Kålmix

400 g

Småpotatis

150 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

25 g

Ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Lök

1 st

Morot

1 st

Äpple

Ingår inte i din leverans

½ msk

Smör till stekning

½ tsk

Salt till biffar

¼ tsk

Salt till slaw

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2777 kJ
Energi (kcal)664 kcal
Fett32.5 g
varav mättat17.3 g
Kolhydrater63.9 g
varav socker21.7 g
Protein33.8 g
Salt2.7 g

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i klyftor och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Mamas favorit, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Stek lök
2

Skär lök i tunna skivor.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelvärme.

Stek lök i 5–10 min, eller tills mjuk.

Tillsätt smör och stek i ytterligare 5 min, tills karamelliserad.

Forma biffar
3

Under tiden, skala och riv äpple grovt.

Blanda nötfärs, äpple, ströbröd, salt och peppar i en stor skål.

Forma färsen till biffar (1 per person) med fuktiga händer.

Stek biffar
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en ny stor stekpanna på medelhög värme.

Stek biffar i 4–5 min per sida, eller tills precis genomstekta.

VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Gör kålsallad
5

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Blanda yoghurt och vitlök i en skål. Krydda med salt och peppar.

Riv morot (oskalad) grovt.

Blanda kålmix och salt i en stor skål. Massera med händerna i 30 sek. Rör i morot och hälften av vitlöksyoghurten i skålen med kål.

Servera
6

Lägg upp pannbiffar, potatis och kålsallad på tallrikar.

Toppa pannbiffar med karamelliserad lök.

Servera med resterande vitlöksyoghurt.