Skip to main content
Amerikansk steak-burgare och pepparaioli
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Amerikansk steak-burgare och pepparaioli

Amerikansk steak-burgare och pepparaioli

med stekt portobello och spröda pommes

Så blev det lördag igen! Vad ska vi hitta på i dag? Barnen vill ha burgare och de vuxna vill ha en mör stek. Inga problem, i kväll blir alla glada när vi svänger ihop burgare med skivor av perfekt stekt rumpstek. De klassiska burgartillbehören har vi bytt ut mot stekt portobello, karamelliserad lök, rucola och en krämig pepparaioli. Vi serverar våra spännande burgare med hemlagade pommes, perfekta att dippa i pepparaiolin!

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Egg
Gluten
Milk
Hvede
Schwefeldioxide und Sulfite
Senf

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

75 g

Portabello

2 g

Grovmalen svartpeppar

2 st

Briochebröd

500 g

Potatis

300 g

Rumpstek

12 ml

Balsamvinäger

40 g

Rucola

1 st

Rödlök

80 g

Aioli

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till kött

½ tsk

Salt till potatis

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till svamp

½ tsk

Socker till karamelliserad lök

¼ tsk

Salt till karamelliserad lök

2 msk

Vatten till karamelliserad lök

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)6228 kJ
Energi (kcal)1488 kcal
Fett44.6 g
varav mättat6.6 g
Kolhydrater98.1 g
varav socker16.9 g
Kostfiber4.9 g
Protein45.5 g
Salt5.4 g
Potassium1300 mg
Calcium9.7 mg
Iron0.3 mg

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt.

Skär (oskalad) potatis i 1 cm tunna pommes, placera på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-35 min, tills mjuka.

Stek svamp
2

Under tiden, skär svamp i tunna skivor.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek svamp i 3–4 min, tills brynt.

Krydda med salt och peppar och lägg över till en skål.

Karamellisera lök
3

Skär lök i tunna skivor.

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme. Tillsätt en skvätt olivolja vid behov.

Stek lök i 5–6 min, tills mjuk.

Tillsätt balsamvinäger, vatten, socker och en nypa salt. Stek i 3–5 min, tills karamelliserad. Lägg över till en skål.

Stek ryggbiff
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills brynt.

Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

TIPS: Stek i ytterligare 1–2 min för genomstekt.

Värm bröd
5

Under tiden, krossa grovmalen peppar i en mortel, eller direkt i påsen med en kavel.

Blanda grovmalen peppar och aioli i en liten skål.

Skölj rucola.

Dela briochebröd på mitten, placera dem direkt på ugnsgallret och värm i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.

Servera
6

Skär kött i tunna skivor.

Bre pepparaioli på bröd.

Toppa bröd med skivat kött, svamp, karamelliserad lök och rucola.

Lägg upp burgare, pommes och resterande pepparaioli på tallrikar.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image