Sloppy Joe är en mycket populär sandwich i USA, och i kväll hämtar vi inspiration från staterna. Vår smaskiga variant innehåller nötfärs och lök stekt med ketchup, senap och Worcestershiresås, och så toppar vi med en fräsch rödkålsslaw. Vi serverar vår Sloppy Joe med hemgjord krispig klyftpotatis.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
225 g
Nötfärs
½ st
Salladslök
7.5 g
Senap
(Innehåller Senap)
25 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
2 st
Briochebröd
(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)
500 g
Potatis
75 g
Rödkål, förskuren
1 st
Worcestershiresås
(Innehåller Soja)
½ tsk
Salt till potatis
1 msk
Vatten till slaw
½ msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till kött
2 msk
Ketchup till sås
1 msk
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till sås
Värm ugnen på 240°C/220°C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes, och placera på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.
Blanda majonnäs, vatten, en nypa salt och peppar i en medelstor skål. Tillsätt rödkål och blanda.
Hetta upp olivolja i en stekpanna på medelhög värme.
Stek nötfärs med en nypa salt i 4–5 min, eller tills brynt.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Rör ner ketchup, senap, worcestershiresås och vatten i stekpannan.
Sjud i 1 min, eller tills lätt tjocknat. Krydda med en nypa salt och peppar.
Ta av från värme och täck med lock.
Värm briochebröd på gallret i ugnen i 3–4 min, tills genomvarma, när det återstår 4 min av potatisens tillagningstid.
Dela brödet på mitten.
Lägg nötfärs på briochebröd och toppa med en sked rödkålsslaw.
Strö över salladslök.
Servera med pommes och resterande rödkålsslaw.