HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Amerikansk recept
Kryddig ostburgare

Kryddig ostburgare

med potatisklyftor, karamelliserad lök och aioli

Hoppa i comboybootsen, på med hatten och beskåda en prärie av godsaker som väntar på ditt kulinariska handlag. Vår kryddiga ostburgare kommer att fånga ditt hjärta med lasso och inte släppa taget. Någonsin. Rid igenom en intensiv flod av aioli och servera barbacka med krispiga potatisklyftor och karamelliserad lök.

Allergener:äggsenapglutenmjölksesamsulfiter
Tillagningstid30 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

500 g

Potatis

1 st

Rosmarin

1 st

Lök

1 st

Tomat

100 g

Gemsallad

40 g

Aioli

(Innehållerägg, senap)

250 g

Nötfärs

2 g

Cajun kryddmix

15 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

1 påse

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

2 st

Hamburgerbröd

(Innehållergluten, sesam)

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg

(Innehållerägg)

1 msk

Socker

2 msk

Vatten

Olja

Salt och peppar

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)4017 kJ
Energi (kcal)960 kcal
Fett33 g
varav mättat12 g
Kolhydrater115 g
varav socker35 g
Kostfiber13 g
Protein47 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C. 

Skala och dela potatis i 1 cm tjocka klyftor. Finhacka rosmarinsblad [1 stjälk, 2 pers | 2 stjälkar, 4 pers]. 

Placera potatisklyftorna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olja och krydda med rosmarin, salt och peppar*. 

Rosta klyftorna i ugnen, 25-30 min.

2

Skiva lök och tomat tunt.

Plocka av salladsbladen från stammen.

3

Blanda nötfärs, cajun kryddmix (stark!), panko, ägg, en nypa salt och peppar* ordentligt i en bunke.

Forma köttfärsen till burgare som är lite bredare än hamburgerbröden (de krymper nämligen en aning under tillagning). Köttfärsen räcker till 1 burgare/person.

4

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek hamburgarna i 4-5 min per sida. VIKTIGT: Hamburgarna färdiglagas i ugnen. 

Lägg burgarna på en plåt med bakplåtspapper och toppa dem med mozzarella. Placera hamburgerbröden på samma plåt. Värm i ugnen tills osten har smält, 4-5 min. 

VIKTIGT: Burgarna är färdiga när köttet är utan inslag av rosa.

5

Hetta upp en skvätt olja* i stekpannan på medelhög värme. Stek löken under omrörning i 5 min, medan burgarna steks i ugnen. 

Tillsätt balsamvinäger, socker och vatten (se ingredienslistan) till stekpannan. Fräs löken tills vätskan har avdunstat och löken har karamelliserats, 3-5 min.

6

Dela hamburgerbröden och bre basen med aioli. Toppa med själva burgaren, karamelliserad lök, tomat och salladsblad. Servera med rosmarinkryddade potatisklyftor vid sidan av.

Smaklig måltid!